Våra produkter

Våra produkter

Gårdsmusteriets äppelmust

För oss står det lokala alltid i centrum. Vår äppelmust följer vår strävan efter att erbjuda genuint lokala produkter. Vi pressar musten själva av äpplen från våra egna odlingar.

Äppelmusten pressas i flera omgångar under säsongen, vilket gör att smaken varierar från pressning till pressning. Vi mustar helt enkelt de äpplen vi har just för tillfället. Ena gången kan det vara mycket Aroma i musten, andra gången Gravensteiner. Och lite senare på säsongen kan musten baseras på Ingrid Marie och Cox Orange. Att smaken varierar tycker vi är en del av charmen.

Vi säljer äppelmust i flaskor om 33 cl, 50 cl och 75 cl samt i bag-in-box om 3 l eller 5 l.

Anitas hemkokta marmelader och geléer

I köket intill butiken kokar Anita marmelader, geléer och andra godsaker. Under hösten är det främst våra egna äpplen och plommon det kokas marmelad på, och under sommaren är det de bär som inte har gått åt i butiken som hamnar i grytan.

Bland marmeladerna finns bland annat äpplemarmelad med kanel & calvados, plommon med whisky & kanel och den syrliga hallon & lime. Vissa sorter kan vi erbjuda året runt, medan andra bara tillverkas i liten skala efter säsong, som exempelvis julmarmeladerna.

Vi har även goda tillbehör till kött, som kryddig äppelchutney och äppelgeléer med olika smaksättning.

Plommonmarmelad

Vår must finns på menyn hos Blåsingsborgs gårdshotell, Talldungen och Farmors lycka.

Mellbybagaren, Petersborgs gårdsbutik och Farmors lycka har en del av våra produkter till försäljning i sina butiker.